Kalandozások a nyugdíj után avagy TOP 10 nyugdíjas szokás

Nyugdíjas vagy? Hirtelen több a szabadidőd, mint eddig bármikor? Fogalmad sincs, hogy mivel üsd el? Itt van 10 szuper tipp!

  1. Először is tömegközlekedj nagyon sokat! De ne ám a holtidőben! Akkor csináld, amikor az emberek dolgozni vagy iskolába járnak, a legnagyobb tömeg idején! Sokkal több a látnivaló, mindenképpen érdekes időtöltés!
  2. Ha véletlenül mégis arra adod a fejedet, hogy nem csúcsidőben szállsz fel valamelyik járatra, akkor sem kell feltétlenül unatkoznod. Teljesen függetlenül attól, hogy temérdek szabad ülőhely van a járművön, nézz csúnyán minden ülő személyre, aki nálad fiatalabb, éreztetve velük, hogy tökéletesen tisztában vagy vele, hogy amúgy sem adták volna át a helyüket!
  3. Ha közeledik a megálló, ahol le akarsz szállni, talpra, de azonnal! Nem számít, hogy ráérsz, hogy fáj a derekad és a lábad, ez életed futama! Startolj, mint Usain Bolt a 100 méteres síkfutás döntőjében, neked kell legelőször az ajtóhoz érned!
  4. Szerezz be egy kerekes szatyrot (alias banyatank), és tiéd a világ! A Lidlbe mész, a piacon szereznél be valamit, vagy csak sétálnál egyet? Nem számít, vidd magaddal! Törekedj rá, hogy mindig az út közepén a lehető legkomótosabb tempóban sétálj vele, és kegyetlenül told át mindenkinek a lábán, aki ezt nem tartja tiszteletben! Ez a te területed, hadd tudják meg ők is!
    anigif_enhanced-3551-1405947243-12.gif

  5. Járj orvoshoz hetente legalább kétszer, ha teljesen egészséges vagy, akkor is. Ez a két alkalom lesz a hét csúcspontja! Itt tudsz beszélgetni a régi barátokkal és újakat szerezni, anekdotázni a letűnt időkről, egymásra licitálni, hogy kinek magasabb a vérnyomása, szinte, mint egy aukción („nekem 160!” „az enyém 180!” „nekem esténként a 190-et is kóstálja!”). Igazi hakni hangulat uralkodik majd a rendelőben, akár még egy kis zsugázgatás is beleférhet. Garantált a több óra önfeledt szórakozás!
  6. A pénztárnál állsz sorban? Felvágottat vennél a csarnokban? A számlát fizetnéd be a postán? Tooo-laaaa-kooodj! Eleget vártál te már az előző 70 évben, a türelem ideje lejárt, most már ácsorogjanak a többiek! Ez jár neked!
  7. Viszont ha már sorra kerültél, fizess mindig lassan! Semmiképp se keresd ki előre az összeget, majd ott kényelmesen! Nem azért előzted meg ezt a sok embert, hogy ne élvezd ki hosszasan a dicsőség pillanatait! Mindenképpen kérdezd meg többször a pontos végösszeget, kicsit háborodj fel rajta, majd hosszasan kotorászva a pénztárcádban használj fel minden ötforintost, amit felhalmoztál az évben! Csak nyugodtan, itt senki sem siet.
  8. Legyen mindenről véleményed, és fejtsd is ki minden adandó alkalommal! Nem tetszik a fura srác sapkája a villamoson? Jegyezd meg! El vagy borzadva attól a tarajos frizurától? Tedd szóvá! Túl lengének tartod a mai lányok öltözékét? Tudasd velük! Hisz ismered a mondást, „néma gyereknek anyja se hallja a szavát”, ne habozz hát!
  9. Ha eszedbe jut egy jó történet, kritizálnád a rendszert valakinek, vagy csak szimplán keveselled a nyugdíjat, akkor válassz egy szimpatikus ismeretlent, és mondd el neki! Nekik úgysincs jobb dolguk, meg egy szál problémájuk sem! Nem véletlenül ül ám veled szemben csak néhány méterre a villamoson, ez egy égi jel! Fogd magad és mesélj el neki mindent! Ha esetleg távozni szeretne vagy csörögne a telefonja, mielőtt a sztori véget ér, akkor is folytasd levegővétel nélkül! Ő már a karmaidban van, nem hagyhatod meglógni!
  10. Vádaskodj! Ki kell hívnod a szerelőt? Tuti, hogy át akar verni! Venned kell egy új elektronikai eszközt? Biztos, hogy felárral akarják rád sózni! Huligánnak tűnik az a srác? Az is! Ne hezitálj, ítélkezz gyorsan elsőre és minél hangosabban! Ennyi év tapasztalattal a hátad mögött tévedhetetlen vagy, hisz tudod!

Ps.: Természetesen tisztelet a kivételnek!

Még több élményt olvasnék: https://www.facebook.com/elmenygarzon